Translate

Trivia - Events in History

Test your knowledge of famous events in history with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz.
1. What significant event happened on the Ides of March?
a) Start of the French Revolution 
b) Sinking of the Titanic
c) Assassination of Julius Caesar 

2. The Fall of the Berlin Wall happened in which year?
a) 1980 b) 1985 c) 1989 d) 1993

3. According to the Bible, Jesus was born during the reign of which Jewish king?
a) Solomon b) Pontius Pilate c) Josiah d) Herod the Great

4. The Japanese attack on U.S. base in Pearl Harbor in 1941 was the trigger for U.S. entry into World War II. Where is Pearl Harbor?
a) Guam b) The Philippines c) Hawaii d) California

5. After forcing her son to abdicate from the throne, Empress Wu installed herself as emperor (becoming the first and only female absolute ruler in China's history) and established a new dynasty. What was the dynasty's name?
a) Tang b) Han c) Ming d) Zhou

6. The 1755 Lisbon Earthquake, one of the deadliest quakes in history, was referenced in which major work of European literature?
a) Victor Hugo's Les Miserables
b) Voltaire's Candide
c) Cervantes’ Don Quixote

7. On September 11, 2001, a group of terrorists hijacked passenger planes and used them to commit deadly terror acts. How many planes were hijacked?
a) Two b) Three c) Four d) Five

8. World War I was a fight between the Allies led by the United States and the Central Powers led by Germany. Who were the other major players in the Central Powers?
a) Italy and Japan
b) Austria-Hungary and Ottoman Empire
c) Iran and North Korea

9. Who was the first person to step on the moon?
a) Neil Armstrong b) John Glen c) Buzz Aldrin d) Michael Collins

10. When did the U.S. declare independence from Great Britain?
a) 1776 b) 1786 c) 1876

11. In 1937, the world's largest airship at the time was destroyed in a fire resulting in the death of all passengers and crew on board. What was the name of this airship?
a) Graf Zeppelin b) Goodyear Blimp c) USS Akron d) Hindenburg

12. Which U.S. president ordered the dropping of atomic bomb on two Japanese cities that led to Japan's eventual surrender?
a) Theodore Roosevelt b) Harry Truman c) Dwight D. Eisenhower

Answer Key:
1)c 2)c 3)d 4)c 5)d 6)b 7)c 8)b 9)a 10)a 11)d 12)b

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment

About the site