Translate

Trivia - Famous Quotes and Sayings

Test your knowledge of famous quotes and sayings with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy.
1. "Know yourself and your enemy and you will never lose in a battle." This line can be found in which Chinese military text?
a) The Art of War b) Thirty-Six Stratagems c) The Methods of the Sima

2. “All for one, and one for all!” is a memorable quote from the great French novel Three Musketeers. Who was the author?
a) Victor Hugo b) Voltaire c) Alexander Dumas

3. "It is better to be feared than loved, if you cannot be both." This quote is attributed to a political book written by Niccolo Machiavelli. What is the name of the book?
a) Politics b) The Prince c) The Republic d) Divine Comedy

4. "Eat to live, and not live to eat." What is the main lesson of this maxim? (Best Answer)
a) Modesty b) Simplicity c) Prudence d) Practicality

5. "So we grew together, like to a double cherry, seeming parted; but yet a union in partition, two lovely berries molded on one stem." This line is from which Shakespeare's play?
a) Romeo and Juliet
b) Macbeth
c) A Midsummer Night’s Dream
d) Othello

6. "Twinkle, twinkle, little star, how I wonder what you are!" is a popular lullaby based on a 19th-century poem. What is its country of origin?
a) England b) France c) United States d) Ireland

7. Which of the following is a quote taken from one of J.R.R Tolkien's novels?
a) “And so for a time it looked as if all the adventures were coming to and end; but that was not to be.” 
b) "All that is gold does not glitter, not all those who wander are lost; the old that is strong does not wither, deep roots are not reached by the frost."
c) "Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armour yourself in it, and it will never be used to hurt you.” 

8. "You hear and you will forget; you see and you will remember; you do and you will understand." What is the main lesson of this proverb? (Best Answer)
a) Learn by doing
b) Use all your senses
c) Put up best effort

9. “You have your way; I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.” This quote is attributed to which famous philosopher?
a) Immanuel Kant b) Aristotle c) John Locke d) Buddha e) Nietzsche

10. In a speech at West Berlin, which U.S. president declared "Ich bin ein Berliner"?
a) Ronald Reagan b) Franklin D. Roosevelt c) John F. Kennedy

11. “We think sometimes that poverty is only being hungry, naked and homeless. The poverty of being unwanted, unloved and uncared for is the greatest poverty. We must start in our own homes to remedy this kind of poverty.” This is a quote from which modern spiritual figure?
a) Gandhi b) Mother Teresa c) Pope John Paul II d) Dalai Lama

12. Which famous athlete said: “I never thought about losing, but now that it’s happened, the only thing is to do it right.”?
a) Michael Jordan b) Wayne Gretzky c) Muhammad Ali d) Usain Bolt

Answer Key:
1)a 2)c 3)b 4)d 5)c 6)a 7)b 8)a 9)e 10)c 11)b 12)c

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment

About the site