Translate

Trivia - World Series

Test your knowledge of World Series facts with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. The World Series, also known as the Fall Classic, is the annual championship series of which professional team sport?
a) Ice hockey b) Basketball c) Baseball d) Rugby e) Volleyball

2. What is the name of the sport league that organizes the World Series?
a) NFL b) NBA c) NHL d) NASCAR e) MLB

3. The World Series usually takes place during which month of the year?
a) September b) October c) November d) January e) February

4. The World Series is contested between the champions of the National League and American League. Which league has won more world titles?
a) American League b) National League c) A tie 

5. The team with the most World Series wins is ________. 
a) Chicago Cubs b) Boston Red Sox c) NY Yankees d) LA Dodgers 

6. What form of natural disaster took place during the 1989 World Series?
a) Earthquake b) Hurricane c) Tornado d) Wildfire 

7. Which of these teams has NEVER won a World Series as of 2017?
a) Kansas City Royals b) Arizona Diamondbacks c) Pittsburgh Pirates d) Milwaukee Brewers

8. Japanese baseball has its own version of the World Series. What is it called?
a) Nippon Series b) Japan Series c) Emperor Cup d) Tokyo Cup 

9. Which World Series is the most watched in history?
a) 1975 b) 1978 c) 1980 d) 1986 e) 1991 

10. What TV network is the current broadcaster of the World Series?
a) NBC b) ABC c) ESPN d) CBS e) FOX 

11. The World Series is a best of ______ series.
a) 3 b) 5 c) 7 d) 9 e) Varies by year

12. True or False. The winner of the American World Series competes with winners of other regions for a true World Title. 

Answer Key:
1)c 2)e 3)b 4)a 5)c 6)a 7)d  8)b 9)b 10)e 11)c 12)False

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment

About the site