Translate

Trivia - Halloween

This kids-friendly Halloween trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Are you ready for a Halloween challenge?
1. Which of these activities is an important part of Halloween? (Best Answer)
a) Trick or treating 
b) Pumpkin carving 
c) Attending costume parties 
d) Watching scary movies 
e) All of the above

2. When in October is Halloween celebrated?
a) First day b) Thirteenth day c) Twentieth day d) Last day 

3. Which of the following countries does NOT celebrate Halloween?
a) France b) United States c) England d) Ireland e) Canada

4. What is the most common theme for Halloween costumes?
a) Spookiness b) Friendliness c) Superhero d) Celebrity e) Role playing

5. Which festive food is commonly consumed on Halloween?
a) Mashed potato b) Candy c) Apple cake d) Corn 

6. Count Dracula is a popular Halloween character. What animal can he transform into?
a) Dragon b) Owl c) Bat d) Spider 

7. Black cat is another Halloween character. The feline is typically the companion of which other character?
a) Mummy b) Werewolf c) Scarecrow d) Witch 

8. How does one make a Jack-O'-Lantern for Halloween?
a) Stuff candy inside a carved pumpkin 
b) Light candles inside a carved pumpkin 
c) Put a witch hat on the pumpkin

9. Which of these monsters was said to have been created by a human?
a) Dragon b) Zombie c) Frankenstein d) Big Foot

10. Which Halloween character is the only one who lives in a coffin?
a) Zombie b) Vampire c) Werewolf d) Ghost e) Mummy

11. Haunted attractions are big business during Halloween time. Which of the following is NOT one of these attractions?
a) Abandoned asylum b) Corn maze c) Spooky hayride d) Haunted house/manor

12. True or False. R L Stine is the author of the popular Goosebumps book series. 

Answer Key:
1)e 2)d 3)a 4)a 5)b 6)c 7)d 8)b 9)c 10)e 11)a 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

About the site