Translate

Trivia- Countries of the World

Test your knowledge of countries around the world with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 multiple-choice trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz. 

1. Stonehenge is one of the world's greatest landmarks. Where is it located?
a) Scotland b) England c) Ireland d) France

2. Which European country is most famous for its tulips (or expert production of tulips)?
a) France b) Denmark c) Switzerland d) Romania e) Netherlands

3. The United States was originally composed of how many states?
a) 52 b) 50 c) 32 d) 13 e) 7

4. What is the quintessential Brazilian music, recognized as a symbol of the country?
a) Disco b) Rock c) Samba d) Blues 

5. The most popular leisure game in China is _______.
a) Chinese Chess b) Go c) Pai Gow d) Mahjong

6. This is the national flag of which African country? (See image)
a) Algeria b) Morocco c) Mauritania d) Libya

7. As a sports mad nation, Mexico has hosted numerous major sporting competitions including the Olympics and World Cup. How many times in total has Mexico hosted the FIFA World Cup? 
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4

8. France is renowned for its massive depository of art museums. The country’s largest and most famous museum is ________.
a) Musee Rodin b) The Louvre c) Musee d'Orsay d) Centre Georges Pompidou 

9. What is Japan’s indigenous religion?
a) Buddhism b) Taoism c) Christianity d) Confucianism e) Shintoism

10. Oktoberfest is a popular food festival in Germany. This half-month-long event is celebrated by drinking which type of beverage?
a) Soda b) Wine c) Beer

11. What is the most common Vietnamese last name (or surname)?
a) Le b) Ly c) Pham d) Nguyen e) Tran

12. The national sport(s) of Canada is _____.
a) Lacrosse b) Ice Hockey c) Curling d) Canadian football e) Both A and B

Answer Key:
1)b 2)e 3)d 4)c 5)d 6)a 7)b 8)b 9)e 10)c 11)d 12)e

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct 
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

About the site