Trivia - World Religions

Test your knowledge of world religions with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 world religions trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz.
1. In Christian traditions, Jesus Christ is __________.
a) The Supreme Prophet
b) The Messiah
c) The Son of Heaven

2. Shinto is a religion predominantly practiced in Japan. What is Shinto's core teaching?
a) There is only one God
b) Path of enlightenment
c) Social order must be preserved
d) Worshipping of ancestors and nature spirits

3. Before Gautama Buddha (founder of Buddhism) began his spiritual journey to enlightenment, he was the son of a ________.
a) King/Chieftain b) Magi/Chief Priest c) Carpenter d) Outlaw

4. By most estimates, Christianity is the world's largest religion. What is the second largest?
a) Hinduism b) Buddhism c) Islam d) Chinese folk religion

5. What is the most sacred text in Judaism?
a) Koran b) Talmud c) Mishnah d) Torah

6. In Hinduism, followers worship many deities -- some of which take on half-animal form. Consequently, a number of animals are considered sacred. Which of the following is generally NOT a sacred animal?
a) Cow b) Monkey c) Peacock d) Snake e) Bear

7. Cao Dai is a Vietnamese religion that worships many ancient and modern figures. Which of the following is one of Cao Dai's saints?
a) Victor Hugo b) Barack Obama c) Mao Zedong d) Marie Curie

8. The Kitchen God is a deity in Chinese folk religions. What is his primary duty?
a) To make sure everyone has a good meal
b) To monitor the household and report to Heaven at year end
c) To punish and deter food thieves
d) To spy on the household and gossip

9. The three main Abrahamic religions are Judaism, Christianity and ________.
a) Islam b) Sikhism c) Daoism 

10. Founded by Lao Tzu, Daoism is a semi-religion based on Chinese philosophical traditions. What is the title of Lao Tzu's most famous work, which serves as the foundation of Daoism?
a) Art of War b) Five Classics c) Analects of Confucius d) Tao Te Ching

11. Among the Christian churches, Roman Catholic is the most popular with over 1 billion followers. The leader of the Catholic Church is the pope. Who was the first pope?
a) Paul b) Peter c) John d) Jesus

12. True or False. In some Buddhist traditions, monks are not prohibited from eating meat. 

Answer Key:
1)b 2)d 3)a 4)c 5)d 6)e 7)a 8)b 9)a 10)d 11)b 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct 
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct