Translate

Trivia - Gymnastics

Test your knowledge of gymnastics with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 multiple-choice trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. Artistic gymnastics is the most prominent discipline in the sport of gymnastics. Which of the following is NOT one of the other disciplines?
a) Trampoline b) Rhythmic c) Acrobatic d) Aerobic e) Synchronized

2. How many artistic gymnastic events are performed by either male or female gymnasts?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) None 

3. Which of the following is NOT one of the five men’s events in gymnastics?
a) Pommel horse b) Still rings c) Uneven bars d) High bar e) Floor exercise

4. The most important competition in competitive gymnastics is ________. 
a) The Olympics b) World Championships c) World Games d) Intercontinental Cup 

5. What is the governing body that oversees the sport of gymnastics?
a) FIG b) IOC c) FIFA d) FIBA e) ISU

6. How old does a gymnast have to be to compete in the Olympics?
a) 14 b) 16 c) 18 d) 21 e) There’s no age limit

7. The Soviet Union is the all-time Olympic leader in men’s gymnastics gold medals. Which country ranks second?
a) Japan b) USA c) Germany d) China e) France

8. Which country has never won a women’s gold medal in artistic gymnastics?
a) France b) Sweden c) Netherlands d) Hungary e) Great Britain

9. The highest accolade for an individual gymnast is winning ________.
a) The team competition b) The all-round event c) An apparatus event

10. Which of these objects is NOT used to perform rhythmic gymnastics?
a) Rope b) Hoop c) Cape d) Ribbon e) Juggling clubs 

11. Gymnastics is known to improve one’s ________.
a) Physical strength b) Balance c) Flexibility d) Agility e) All of these

12. True or False. Currently, the overall score of 10 is the highest one can achieve in artistic gymnastics.

Answer Key:
1)e 2)b 3)c 4)a 5)a 6)b 7)a 8)e 9)b 10)c 11)e 12)False

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

About the site