Trivia - English Language

Test your knowledge of the English language with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. English is an official language in which of these countries?
a) Singapore b) United States c) Australia d) Israel

2. Which of the following is a correctly spelled English word?
a) acommodate b) cemetary c) embarass d) liaison

3. The English language was originally a __________?
a) Germanic language
b) Latin language
c) Romance language

4. Which European language is most similar to the English language?
a) French b) Dutch c) Danish d) Greek e) Russian

5. What is the most common misspelling for the word "appearance"?
a) apearance b) apearence c) appearence

6. Which of the following is an American publisher of the English dictionary?
a) Oxford b) Merriam-Webster c) Cambridge d) Macmillan

7. In American English, the word "honour" is spelled ________.
a) honour b) honnour c) honnor d) honor

8. Is "I read." a complete sentence in English?
a) Yes b) No c) Not always

9. William Shakespeare is considered by many as the greatest English writer of all time. What was his primary profession?
a) Novelist b) Poet c) Playwright d) Journalist

10. What is the equivalent of the old English word "Thou beest" in modern English?
a) You should be
b) You have been
c) You are
d) You become

11. The longest English word in a major dictionary is __________.
a) Honorificabilitudinitatibus
b) Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis
c) Antidisestablishmentarianism

12. True or False. English is the most spoken language in the world.

Answer Key:
1)a 2)d 3)a 4)b 5)c 6)b 7)d 8)a 9)c 10)c 11)b 12)False

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct