Translate

Trivia - Wrestling

This wrestling trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the wrestling trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends.
1. What is the main objective in competitive wrestling?
a) To pin your opponent to the mat/ground for a required time
b) To knock out your opponent

2. Which of these wrestling styles is NOT included in the Olympics?
a) Greco-Roman b) Freestyle c) Submission grappling

3. What is the name of a popular wrestling sport originated from ancient Japan?
a) Judo b) Lucha libre c) Sumo d) Sambo

4. The global governing body of amateur wrestling is ______.
a) FIFA b) WWE c) WWF d) UWW

5. The sport of wrestling made its official Olympic debut in which year?
a) 1896 b) 1900 c) 1904 d) 1908

6. The most successful Asian country in competitive wrestling has been ________.
a) China b) Japan c) South Korea d) Mongolia

7. In freestyle and Greco-Roman wrestling, a match is registered by a team of three officials. Which of the following is NOT one of the officials?
a) Umpire b) Referee c) Judge d) Mat Chairman

8. What is the repechage round in wrestling competitions?
a) A second chance for one-loss competitor (for bronze or third-place only)
b) The qualification round
c) Both of the above

9. Which Japanese female wrestler has won every world championship and Olympics she has entered?
a) Saori Yoshida b) Kaori Icho c) Kyoko Hamaguchi d) Hitomi Sakamoto

10. In professional wrestling (e.g. WWE), the ultimate goal is ________.
a) Entertainment b) Competition c) Both

11. What is the most powerful move in amateur wrestling -- one that would technically end the match?
a) An ippon b) A knockout c) A fall or pin

12. True or False. Women wrestlers do not compete in Greco-Roman style in international competitions.

Answer Key:
1)a 2)c 3)c 4)d 5)a 6)b 7)a 8)a 9)b 10)a 11)c 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct 
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment

About the site