Trivia - Food and Cuisine

Test your knowledge of food and cuisine with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these food facts with friends.
1. What is the difference between a chef and a cook?
a) A chef is properly trained and/or certified; a cook may or may not be
b) A chef works in the kitchen much longer than a cook
c) No difference between a chef and a cook (semantic only)

2. Sushi is a popular cuisine originated from which Asian country?
a) China b) Japan c) Thailand d) Singapore

3. Which of the following is NOT part of traditional Italian cuisine?
a) Pizza b) Pasta c) Chestnut pie d) Croissant

4. Vietnamese noodle soup is the country's most popular dish. What is it called in the native language?
a) Pho b) Bun c) Ca ri d) Banh mi

5. This bird is a staple food in the American Thanksgiving dinner.
a) Goose b) Quail c) Turkey d) Chicken

6. How many courses are there in a typical French meal?
a) 1 b) 3 c) 5 d) 7

7. In a sashimi dish, the meat or fish is served ________.
a) Fried b) Boiled c) Steamed d) Raw

8. McDonald's is one of the world's most popular fast-food franchises. What is the last name of its founders?
a) McDonald b) Thomas c) Kroc d) Peterson e) Col. Sanders

9. A professional chef must have good __________ skills. (Best Answer)
a) Artistic b) Interpersonal c) Culinary d) Management

10. Which beverage or drink is most associated with Great Britain?
a) Soda b) Wine c) Sparkling water d) Coffee e) Tea

11. Dumplings are a special dish served during Chinese New Year and on special occasions. How is it typically prepared?
a) Meat wrapped in rice
b) Meat wrapped in dough
c) Meat wrapped in banana leaf

12. True or False. The original Iron Chef was an American production aired on Food Network.

Answer Key:
1)a 2)b 3)d 4)a 5)c 6)b 7)d 8)a 9)c 10)e 11)b 12)False

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment