Trivia - Cities of the World

Test your knowledge of cities around the world with this fun but challenging trivia quiz. Answers to the trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy!

1. Where is this scene? 
a) Beijing b) Hangzhou c) Tokyo d) Kyoto

2. Nicknamed "The Smoke", this city is home to many of England's greatest landmarks.
a) London b) Manchester c) Birmingham d) Westminster

3. Known as "a city within a city", this city-state is the smallest nation in the world. 
a) Liechtenstein b) Monaco c) Singapore d) Vatican City

4. What is the capital of North Korea?
a) Seoul b) Hwaseong c) Pyongyang d) Busan 

5. Where is this scene?
a) Chicago b) New York City c) Washington, D.C. d) Philadelphia

6. The headquarters of the International Red Cross is in __________.
a) Brussels, Belgium 
b) Geneva, Switzerland
c) Paris, France
d) New York City, U.S.

7. The Temple Mount is Judaism's most important holy site. Where is it located?
a) Nazareth b) Hebron c) Haifa d) Jerusalem

8. Which city is the home of Hollywood--the capital of the U.S. film industry?
a) Los Angeles b) New York City c) Chicago d) Las Vegas

9. Harvard is one of the most prestigious universities in the world. Where in the United States is its main campus?
a) New Jersey b) Providence c) Cambridge d) New Haven

10. This city was divided by a concrete wall from 1961 until 1989.
a) Berlin b) Beirut c) Jerusalem d) Shanghai

11. The Tower of Hanoi is a famous mathematical puzzle. It was named after the capital city of this Southeast Asian country?
a) Cambodia b) Vietnam c) Myanmar d) Thailand e) Laos

12. Where is this scene?
a) Chennai b) Mumbai c) Kolkata d) Agra 

Answer Key:
1)d 2)a 3)d 4)c 5)a 6)b 7)d 8)a 9)c 10)a 11)b 12)d 

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct