Translate

Trivia - Wisconsin

This Wisconsin trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these Wisconsin facts with friends.
1. The most popular nickname for Wisconsin is the Badger State. Another popular nickname is ________.
a) America's Heartland b) Land of Enchantment c) America's Dairyland

2. What is the capital of Wisconsin?
a) Milwaukee b) Madison c) Green Bay d) Hurley

3. Wisconsin is famous for its production of which dairy product?
a) Butter b) Pure Milk c) Yogurt d) Cheese

4. One of the most popular NFL franchises is based in Green Bay, Wisconsin. What is the name of this team?
a) Bears b) Broncos c) Packers d) Falcons

5. Wisconsin's official state tree is ______.
a) Sugar maple b) Red maple c) Dogwood d) Cottonwood

6. In 2012, there was a statewide recall effort to remove Governor Scott Walker from office. What was the outcome of the recall?
a) Walker was removed from office
b) The recall was defeated
c) Walker resigned before the vote

7. In what year did Wisconsin officially become a U.S. state (or enter the Union)?
a) 1848 b) 1868 c) 1888 d) Another year

8. What U.S. time zone is Wisconsin in?
a) Pacific b) Mountain c) Central d) Eastern

9. Which of these states does NOT border Wisconsin?
a) Minnesota b) Missouri c) Illinois d) Michigan e) Iowa

10. According to the Census Bureau, whites (Hispanics included) are the largest race group in Wisconsin. What is the second largest group?
a) Blacks b) Asians c) Native Americans 

11. There are many notable museums in Wisconsin. Which of these is NOT one of them?
a) Circus World Museum b) National Railroad Museum c) Farm House Museum

12. True or False. The first kindergarten in America was opened in Wisconsin.

Answer Key: 
1)c 2)b 3)d 4)c 5)a 6)b 7)a 8)c 9)b 10)a 11)c 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

About the site