Trivia - Nintendo

This Nintendo trivia quiz features 12 questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these fun Nintendo facts with friends.
1. What is Nintendo's primary business?
a) Film and television
b) Electronics
c) Video games
d) Hospitality

2. What is the last name of the company's founder?
a) Iwata b) Miyamoto c) Yamauchi d) Nintendo

3. Who is the main mascot of the Nintendo company?
a) Zelda b) Mario c) Donkey Kong d) Sonic the Hedgedog

4. The Nintendo DS is the company's best-selling game console of all time. How many DS consoles have been sold?
a) Up to 100M
b) Up to 150M
c) More than 150M

5. Legendary game designer Shigeru Miyamoto is the creator of some of Nintendo's most beloved franchises. Which of the following is NOT one of his creations?
a) Pokemon b) Pikmin c) Star Fox d) F-Zero e) Zelda

6. Where in Japan is the main headquarters of Nintendo?
a) Tokyo b) Yokohama c) Sendai d) Kyoto

7. Currently, what are the colors of the Nintendo's logo?
a) Red and white b) Gray and white c) Black and white

8. The Nintendo Wii is the company's most successful home gaming console to date. What was its main selling point?
a) Cutting-edge graphics
b) Motion control
c) Portability

9. In the Zelda series, the main protagonist is ________.
a) Zelda b) Link c) Ganon d) Tingle

10. Pokemon is a video game franchise, exclusive to Nintendo's consoles and mobile. Who is its primary developer?
a) Nintendo (internal team) b) Nd Cube c) Hal Laboratory d) Gamefreak

11. Until 2016, Nintendo was the majority shareholder of which MLB team?
a) LA Dodgers b) San Francisco Giants c) San Diego Padres d) Seattle Mariners 

12. True or False. Nintendo was founded as a playing card company.

Answer Key:
1)c 2)c 3)b 4)c 5)a 6)d 7)a 8)b 9)b 10)d 11)d 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment