Trivia - Equestrian

This equestrian trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these equestrian facts with friends.
1. In equestrian sport, a human rider works with what animal to perform a variety of maneuvers and stunts?
a) Elephant b) Camel c) Ostrich d) Horse

2. The three Olympic equestrian events are show jumping, eventing, and ________.
a) Racing b) Dressage c) Vaulting d) Endurance riding

3. Outside of the Olympics, what is the most important equestrian competition?
a) Equestrian World Cup
b) The Breeders Cup
c) World Equestrian Games

4. Which country has enjoyed the most success in competitive equestrian?
a) Germany b) France c) Netherlands d) United States

5. What is the equestrian sport that involves teams trying to hit a ball toward goal?
a) Rodeo b) Polo c) No such sport

6. Which multi-event athletic sport features show jumping as one of its composite events?
a) Modern pentathlon b) Decathlon c) Heptathlon d) Triathlon

7. Equestrian sport was first contested in which Olympics?
a) 1896 b) 1900 c) 1920 d) 1924

8. Which of these countries has never won an Olympic gold medal in equestrian?
a) Japan b) Brazil c) Denmark d) Mexico

9. What is the “eventing” competition?
a) A combined event, comprising of other equestrian disciplines
b) A conformation show for horses, showcasing the best breed types

10. Who is the governing body of competitive equestrian?
a) IOC b) PETA c) FEI d) FIBA

11. Equestrian was previously considered the sport of _________.
a) Farmers b) The underprivileged c) The wealthy d) Military officers

12. True or False. Olympic equestrian rider is called a jockey.

Answer Key:
1)d  2)b  3)c  4)a  5)b  6)a  7)b  8)c  9)a  10)c  11)c 12)False

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment