Translate

Trivia - Thailand

This Thailand quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the page. Enjoy and share these Thailand facts with your Thai friends. 
1. Most of Thailand’s population are followers of ________.
a) Christianity b) Islam c) Buddhism d) Hinduism e) Animalism

2. Thailand is located in which region of Asia?
a) East b) South c) Middle East d) Southeast e) Central 

3. The people of Thailand have made significant contributions to which of the following sports?
a) Soccer b) Boxing c) Golf d) Tennis 

4. What form of government does Thailand have? 
a) Direct democracy b) Republic c) Communism d) Military Dictatorship 

5. The most revered person in Thailand is ________.
a) The king b) The prime minister c) The chief judge d) Top Buddhist monk

6. Which of these countries is NOT one of Thailand’s neighbors?
a) Japan b) Laos c) Vietnam d) Cambodia e) Myammar

7. The national emblem of Thailand depicts a ________.
a) Lion b) Eastern dragon c) Mythical bird) d) Three-headed monster 

8. What is Thailand’s national flower?
a) Lotus b) Ratchaphruek c) Ochna integerrima d) Orchid e) No official designation

9. Thailand was previously known as ________.
a) Siam b) Burma c) East Indies d) Hejaz-Nejd 

10. Tourism is a big part of Thailand’s economy. The country has been widely criticized for not actively regulating which social woe that is closely tied with tourism? 
a) Gambling b) Illegal drug c) Prostitution d) Pickpocket 

11. The capital of Thailand is ________.
a) Chiang Mai b) Nonthaburi c) Pak Kret d) Bangkok 

12. True or False. Thailand is one of the world’s biggest exporters of rice.  

Answer Key:
1)c 2)d 3)b 4)d 5)a 6)a 7)c 8)b 9)a 10)c 11)d 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4

1 comment:

  1. When I came in Chang Mai, I supose to see a good wheather, but I just get a shower from the sky. I can't wait for the weather to clear a bit so we can get on the motorbikes and get out there and get some pictures to share with you. We rented bikes from http://catmotors.net/ use this service, if you decide to visit Chang Mai, take my advice.

    ReplyDelete

About the site