Trivia - Summer

This summer trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these summer facts with friends and family.
1. The first day of summer is technically called ________.
a) Summer solstice b) Summer equinox c) Either A or B

2. Which of these weather phrases best describes the summer season?
a) Cold and wet b) Hot and dry c) Cool and breezy 

3. What image of nature is most associated with summer?
a) Blooming flowers b) Tornado c) Blazing sun d) Foliage 

4. The most popular summertime activity is ________.
a) Gardening 
b) Reading 
c) Going to the movies 
d) Camping 
e) Taking vacation/travel

5. Which famous playwright was the author of the fantasy comedy, A Midsummer Night's Dream? 
a) Oscar Wilde b) John Webster c) George Bernard Shaw d) William Shakespeare

6. What American holiday unofficially signals the end of the U.S. summer season?
a) Memorial Day b) Independence Day c) Labor Day d) Mother’s Day

7. The term “summer solstice” is defined as ________.
a) When the sun is farthest from the celestial equator 
b) When night is longer than day 
c) When Earth’s two poles meet

8. Summer offers temporary job opportunities for which demographic group?
a) Seniors b) Adults c) Youths 

9. Which temperate season immediately precedes summer?
a) Spring b) Fall c) Winter

10. Americans celebrate their Independence Day in which summer month?
a) June b) July c) August 

11. Which of these sporting events takes place during summer?
a) Super Bowl b) Stanley Cup final c) Champions League final d) Final Four e) Olympic Games

12. True or False. In most countries, students take the summer off from school.

Answer Key:
1)a 2)b 3)c 4)e 5)d 6)c 7)a 8)c 9)a 10)b 11)e 12)True

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct