Trivia - Mexico

Test your knowledge of Mexico with this fun but challenging Mexico trivia quiz. There are 12 trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. Mexico was a former colony of which European country?
a) United Kingdom b) Netherlands c) France d) Spain e) Portugal

2. Christianity plays an important role in Mexican society. Which Christian group is the most followed in Mexico?
a) Roman Catholic b) Protestant c) Eastern Orthodox d) Other

3. Which of these famous sites in Mexico is NOT on the official UNESCO World Heritage list?
a) Chichen Itza 
b) Hospicio Cabañas 
c) Monarch Butterfly Reserve 
d) Zempoala Aqueduct 
e) None of the above

4. The most popular sport in Mexico is
a) Bull fighting b) Boxing c) Soccer/football d) Baseball 

5. As a sports-mad nation, Mexico has played host to numerous major sporting competitions including the Olympics and World Cup. How many times in total has Mexico hosted the FIFA World Cup? 
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) None

6. Which of these Mexican writers received the Nobel Prize in Literature?
a) José Emilio Pacheco b) Octavio Paz c) Carlos Fuentes d) Sergio Pitol 

7. Mexico’s Independence Day falls on which month of the year?
a) February b) May c) September d) November e) Varies year to year

8. According to traditions, the Virgin (Mary) of Guadalupe appeared to Juan Diego at what geographic location?
a) Diego’s home b) A chapel c) On a hill d) On a giant rock e) Next to a river 

9. Which of these American states was formerly part of Mexico?
a) Utah b) California c) Nevada d) Texas e) All of these

10. In 1994, Mexico entered a trade agreement called NAFTA with the United States and which other country?
a) Cuba b) Colombia c) Canada d)Venezuela e) Brazil 

11. Which of these cuisines is NOT Mexican?
a) Barbacoa b) Tortilla c) Burrito d) Taco e) Pizza

12. True or False. Baseball superstar Alex Rodriguez is of Mexican heritage.

Answer Key:
1)d 2)a 3)e 4)c 5)b 6)b 7)c 8)c 9)e 10)c 11)e 12)False

Classifications 
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct