Trivia - Indiana

This Indiana trivia quiz features 12 multiple choice questions. Answers to the Indiana trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends.
1. The popular nickname for the state of Indiana is ________.
a) Heart of Dixie b) Prairie State c) Hoosier State d) A and C

2. The capital and largest city in Indiana is Indianapolis. What is the second largest city (in term of population)?
a) South Bend b) Fort Wayne c) Evansville d) Gary

3. Which city in Indiana was the first one in the world to be lit with electricity?
a) Wabash b) Brownsburg c) Lowell d) Dyer

4. Geographically, Indiana is located in which region of the United States?
a) East b) West c) South d) Midwest

5. The Indianapolis International Speedway is one of the most famous racetracks in America. It is home to the Indy 500 and ________.
a) Daytona 500 b) Coca Cola 600 c) NASCAR All-Star Race d) Brickyard 400

6. Located near South Bend and known for its football prowess, Notre Dame is one of the most prestigious universities in the United States. It is affiliated with which Christian group?
a) Mormons b) Baptists c) Catholics d) Methodists

7. The most important industry in Indiana is ________.
a) Agriculture b) Manufacturing c) Tourism/Hospitality d) Energy

8. What U.S. time zone is Indiana in?
a) Eastern (only)
b) Pacific (only)
c) Central (only)
d) Eastern (mostly) and Central (some locations)

9. When did Indiana officially enter the Union (or become a U.S. state)?
a) 1816 b) 1817 c) 1818 d) 1861

10. What is Indiana's official state tree?
a) White oak b) Live oak c) American holly d) Tulip poplar

11. The Indianapolis Colts is the state's most popular sport team. Before relocating to the state, the team was previously known as _________.
a) Baltimore Colts b) Dallas Colts c) Boston Colts d) No other name

12. True or False. In term of total area, Indiana ranks 38th in the United States.

Answer Key: 
1)c 2)b 3)a 4)d 5)d 6)c 7)b 8)d 9)a 10)d 11)a 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct 
Novice - Less than 4 correct