Translate

Trivia - Father's Day

Test your knowledge of Father’s Day (facts) with this exciting Father’s Day trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. What is the chief purpose of Father’s Day? 
a) To sell Hallmark cards 
b) To celebrate fatherhood 
c) To honor all parents 
d) None of the above

2. Father’s Day (in the U.S.) is celebrated during which month of the year?
a) February b) May c) June d) July e) Varies each year

3. Father’s Day is universally observed in one version or another. Which of these countries does not have a version of Father’s Day? 
a) India b) China c) South Korea d) Japan e) Iran

4. The modern Father’s Day was first celebrated in what year?
a) 1900 b) 1910 c) 1920 d) 1930 e) Not known

5. Father’s Day is celebrated alternatively in some countries as
a) International Men's Day 
b) Saint Joseph's Day 
c) Defender of the Fatherland Day 
d) Parents’ Day

6. In celebration of Father’s Day, it is a Thai tradition to give what flower to all fathers and grandfathers?
a) Roses b) Carnations c) Orchids d) Sunflowers e) Cannas

7. What is the most popular activity on Father’s Day (U.S.)?
a) Excess drinking b) Gifting c) Shopping d) Military parade e) All of these

8. Critics of the commercialization of Father’s Day often refer to the occasion as a 
a) Hallmark holiday b) Consumption holiday c) Day of Excesses  

9. What major U.S. sporting event ends on Father’s Day weekend?
a) Wimbledon (tennis)
b) World Cup finals (soccer)
c) The US Open (golf)
d) The Tour de France (cycling)

10. Which of these holidays is the closest to Father’s Day in themes and association?
a) Men’s Day b) Mother’s Day c) Children’s Day d) Parents day 

11. American schoolchildren often mark Father’s Day by engaging in what activity?
a) Write a poem about dad 
b) Prepare a special Father’s Day card 
c) Buy flowers for dad 
d) Make special chocolate cake 
e) Either A or B

12. True or False. Sonora Smart Dodd is widely acknowledged as the founder of the American Father’s Day.    

Answer Key:
1)b 2)c 3)c 4)b 5)b 6)e 7)b 8)a 9)c 10)b 11)e 12)True

Classifications
Master – 12 correct answers 
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

About the site