Translate

Trivia - Curling

This curling quiz features 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these curling facts with friends.
1. How do you score in curling? (Best Answer)
a) To place more stones on the ring than your opponent 
b) To place a stone on the ring’s center
c) To place your stone(s) closer to the ring’s center than your opponent’s best stone

2. Where was the generally accepted "birthplace" of curling?
a) England b) Ireland c) Scotland d) Canada

3. The first Olympics with curling as an official sport was ______. This was recently confirmed by the IOC.
a) 1924 b) 1932 c) 1992 d) 1994 e) 1998

4. During a curling match, what is the main responsibility of the skip (or skipper)?
a) To throw stones 
b) To call the shot 
c) To strategize 
d) To sweep 
e) B or C

5. A team is said to have secured the Hammer for the next end. What exactly is the Hammer?
a) The chance to throw the first stone 
b) The chance to throw the last stone 
c) A bonus point

6. In curling, what is the maximum number of points a team can score for one end?
a) 1 b) 2 c) 5 d) 8 e) 10

7. Is it possible for a curling team to concede the match before the 10th end?
a) Yes b) No c) Only for injury reasons

8. Which country has won the most world curling championships (men and women combined)?
a) Scotland b) Sweden c) Canada d) The United States e) Great Britain

9. The stone used in curling is usually made from what material?
a) Real stone b) Plastic c) Glass d) Granite e) None of these

10. What is the purpose of the "takeout" shot in curling?
a) To remove the opponent’s stone from play 
b) To place the stone on the ring’s center 
c) There’s no such shot

11. Curling is the official national sport of which of these countries?
a) Canada b) Scotland c) Great Britain d) None of these

12. True or False. If the game is tied after 10 ends, play continues for three more ends with the team that scores the most wins. 

Answer Key:
1)c 2)c 3)a 4)e 5)b 6)d 7)a 8)c 9)d 10)a 11)d 12)False

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

About the site