Translate

Trivia - Cricket Sport

Test your knowledge of Cricket (sport) with this fun but challenging Cricket trivia quiz. There are 12 multiple-choice trivia questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. Which of the following is NOT a type of cricket sport?
a) Twenty20 b) Test Cricket c) One Day International d) Winner Takes All

2. What is the shape of a typical cricket field?
a) Rectangle b) Square c) Round d) Diamond e) Pentagon 

3. Cricket sport originated from which country?
a) Australia b) England c) India d) Holland e) South Africa

4. A cricket team is consisted of how many players?
a) 7 b) 9 c) 11 d) 13 e) 15

5. Cricket shares many similarities with which other sport(s)?
a) Baseball b) Softball c) Croquet d) A and B e) There’s no other like it

6. Although cricket is no longer part of the Summer Olympics, the sport had featured in this competition before. Cricket was a part of how many Olympics?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) As a demonstration sport only

7. How do one score in cricket after a hit?
a) Move safely to the opposite end of the pitch (in concurrence with your partner)
b) Ball reaches boundary 
c) Ball flies over boundary 
d) All of the above

8. Which of these is NOT a playing position in cricket?
a) Batsman b) Keeper c) Bowler d) Anchor

9. The all-time most successful country at the Cricket World Cup is ________.
a) England b) Australia c) West Indies d) India e) Pakistan

10. The traditional form of cricket sport is called Test. A Test cricket match lasts up to ________.
a) 1 day b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

11. What is the usual throwing motion of a cricket bowler?
a) Underarm b) Sidearm c) Round-arm d) Over-arm e) No clear preference 

12. True or False. There are three on-field umpires in a cricket match.

Answer Key:
1)d 2)c 3)b 4)c 5)d 6)a 7)d 8)d 9)b 10)e 11)d 12)False

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct 
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

About the site