Trivia - Brazil

This Brazil trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these Brazil facts with friends.
1. What is Brazil’s official language? 
a) Spanish b) Portuguese c) English d) French 

2. Brazilians are most famous for excelling in which of these sports?
a) Volleyball b) Swimming c) Basketball d) Football/soccer

3. The famous giant statue, sat atop a mountain overlooking Rio de Janeiro, depicts which religious figure?
a) Jesus Christ c) Muhammad d) Buddha

4. As of 2017, how many times has Brazil won the FIFA World Cup?
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6

5. Brazil is a former colony of which European country?
a) Britain b) France c) Spain d) Portugal 

6. The predominant religious group in Brazil is ________.
a) Protestants b) Roman Catholics c) Muslims d) Buddhists

7. When was the last Olympics hosted by Brazil?
a) 2008 b) 2012 c) 2016 

8. What is the quintessential Brazilian music that is recognized as a symbol of the country?
a) Disco b) Rock c) Samba d) Blues 

9. The main Brazilian Carnival celebration is held 47 days before which world holiday?
a) Christmas b) Easter c) Varies by year

10. Brazilians dedicate a holiday to a man named Tiradentes. Who was he?
a) A former president 
b) A Catholic saint 
c) A leader of a revolutionary movement 
d) A famous painter

11. The capital city of Brazil is ________.
a) Rio de Janeiro b) Brasilia c) Sao Paulo d) None of these

12. True or False. Brazil is located in North America. 

Answer Key:
1)b 2)d 3)a 4)c 5)d 6)b 7)c 8)c 9)b 10)c 11)b 12)False

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment