Translate

Trivia - Vietnam

This Vietnam trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these Vietnam facts with friends.
1. What is the most common Vietnamese last name (or surname)?
a) Chan b) Tran c) Pham d) Nguyen e) Le

2. What is the Vietnamese term for “Lunar New Year”?
a) Tet b) Xuan c) Nam Moi d) Trung Thu e) a or c

3. Which of the following is the most popular Vietnamese dish?
a) Spring rolls b) Fried rice c) Egg rolls d) Moon cake e) Rice noodle soup

4. In what year did the Vietnam War end?
a) 1963 b) 1968 c) 1970 d) 1975 e) 1982

5. What is the capital of Vietnam?
a) Saigon b) Hanoi c) Hue d) Ho Chi Minh City e) Da Lat

6. The Vietnamese defeated which country in the Battle of Dien Bien Phu? 
a) The U.S.  b) France c) China d) Soviet Union e) Japan

7. The national sport of Vietnam is
a) Shuttlecock or đá cầu b) Soccer c) Cycling d) Chinese Chess 

8. What form of government does Vietnam have?
a) Dictatorship b) Socialist/Communist c) Democracy d) Monarchy 

9. The most important holiday in Vietnam is
a) Independence Day b) Labor Day c) Vietnamese New Year d) Christmas 

10. The two colors on the Vietnamese flag are
a) Red, gold b) Red, orange c) Red, purple d) Red, white e) Only one color

11. What is the dominant religion in Vietnam?
a) Catholicism b) Buddhism c) Confucianism d) Hinduism e) Islam

12. True or False. The Vietnamese language uses the Latin alphabet.

Answer Key:
1)d 2)a 3)e 4)d 5)b 6)b 7)a 8)b 9)c 10)a 11)b 12)True

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct 
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

No comments:

Post a Comment

About the site