Trivia - U.S. Armed Forces Day

This Armed Forces Day trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and celebrate our brave heroes.
1. The U.S. Armed Forces is consisted of how many service branches?
a) 4 b) 5 c) 6 d) More than 6 

2. Who is the commander-in-chief of the American armed forces?
a) The President b) The Defense Secretary c) Highest ranked general

3. What the minimum age requirement (without parental consent) for enlistment in the U.S. military?  
a) 17 b) 18 c) 19 d) 21

4. Generals are the top ranked officers in the Air Force and Army. The top rank for officers in the Navy (stars not specified) is _______.
a) Colonel b) Naval captain c) Admiral

5. The U.S. military did not take part in which of these conflicts?
a) Vietnam War b) Korean War c) Balkan War d) Persian Gulf War

6. A military student or trainee in the armed forces is called a ______.
a) Private b) Corporal c) Reserve d) National guard e) Cadet

7. Which branch of the U.S. armed forces is the youngest (or newest)?
a) Coast Guard b) Air Force c) Marine Corps d) Navy

8. What is the name of the elite special ops unit credited for killing terrorist leader Osama bin Laden?
a) Navy Seal b) Green Berets c) MSOR d) Delta Force 

9. The headquarters of the Defense Department (and U.S. military in general) is ________.
a) The White House b) The Pentagon c) The Capitol d) Too secretive to reveal

10. When is Armed Forces Day celebrated in the U.S.?
a) First day of May b) First Saturday of May c) Third Saturday of May d) Last day of May

11. The U.S. Armed Forces Day was created in ______.
a) 1949 b) 1950 c) 1951 d) I don’t know

12. True or False. The five branches of the U.S. armed forces are Army, Marine Corps, Navy, Air Force and Coast Guard.

Answer Key:
1)b 2)a 3)b 4)c 5)c 6)e 7)b 8)a 9)b 10)c 11)a 12)True

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct