Translate

Trivia - Kentucky Derby

This Kentucky Derby trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these Kentucky Derby facts with friends.
1. What competitive sport or game is contested in the Kentucky Derby?
a) Auto racing b) Greyhound racing c) Horse racing 

2. The Kentucky Derby is held annually in which city in the Blue Grass State?
a) Lexington
b) Bowling Green
c) Georgetown
d) Covington
e) Louisville

3. The racetrack on which the Kentucky Derby is contested is called ________.
a) Churchill Downs b) Pimlico Race Course c) Belmont Park d) Del Mar Race Track

4. The Kentucky Derby is the first leg in this famed trio of American thoroughbred races.
a) Sprint Cup series b) Triple Crown c) Masters 1000 series 

5. The last horse to win the Kentucky Derby, Preakness Stakes and Belmont Stakes in the same year was ________. 
a) Seattle Slew b) Secretariat c) American Pharoah d) Affirmed 

6. Who was the last horse to die in the Kentucky Derby (on the track) minutes after the race ended?
a) Prairie Bayou b) Eight Belles c) Ruffian d) Dark Mirage

7. Which of the following is the most essential part of the Kentucky Derby and horse racing in general?
a) Sportsmanship b) Competition c) Tradition d) Betting

8. The rider of a race horse is called a ________.
a) Trainer b) Horseman c) Cossack d) Rodeo e) Jockey

9. Which famous horse was the first winner of the Kentucky Derby?
a) Aristides b) Sir Barton c) Secretariat

10. The winner of the Kentucky Derby typically finishes in roughly how many minutes?
a) 1 min b) 2 c) 3 d) 4 e) Huge range

11. How long is the racetrack for the Kentucky Derby? 
a) 2 miles b) 1.5 miles c) 1.25 miles d) 1 mile e) .75 mile

12. True or False. The Kentucky Derby is also known as “The Run for the Roses”, named after the customary garland of roses given to the winner.

Answer Key:
1)c 2)e 3)a 4)b 5)c 6)b 7)d 8)e 9)a 10)b 11)c 12)True

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

About the site