Trivia - Earth Day

This Earth Day trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these Earth Day facts with friends and family.
1. What is the chief purpose of Earth Day? 
a) To celebrate the beautiful Earth 
b) To mark the spring season
c) To encourage people to plant and care for trees 
d) To raise awareness for environmental issues

2. The first ever Earth Day was celebrated in which year?
a) 1969 b) 1970 c) 1971 d) 1979

3. The week leading to Earth Day is called
a) Green Office Week b) Earth Festival c) National Green Week d) Earth Week 

4. The Earth Ecology Flag is consisted of white and green stripes as well as this Greek letter.
a) Alpha b) Beta c) Delta d) Theta 

5. Earth Day is observed by approximately how many countries in the world?
a) 112 b) 192 c) 232

6. Earth Day is also known as ______.
a) World Environment Day b) Arbor Day c) Fossil Fools Day d) There’s no other name 

7. Which of these famous people founded Earth Day?
a) Ralph Nader b) Al Gore c) John McConnell d) Gaylord Nelson 

8. What exactly is Earth Hour?
a) No TV/Internet usage for one hour 
b) An hour of green activities 
c) An hour of silence for the Earth 
d) No power/energy usage for one hour

9. Why was April 22 chosen as the day of observance for Earth Day?
a) To observe Lenin’s birthday 
b) To mark first day of spring 
c) No special meaning

10. In the wake of the first Earth Day, what U.S. governmental agency was created with the goal of protecting human health and the environment?
a) Department of the Interior b) The Sierra Club c) The EPA d) Green Peace

11. It is a United Nations’ tradition to toll the famous Peace Bell on Earth Day. What country did the bell originated from?  
a) The United States b) Japan c) France d) Canada 

12. True or False. Earth Day 2007 was the largest celebration of the environment to date with an estimated 2 billion participants.

Answer Key:
1)d 2)b 3)d 4)d 5)b 6)d 7)c 8)d 9)c 10)c 11)b 12)F

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct