Translate

Trivia - Alabama

This Alabama trivia quiz has 12 multiple choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Have fun and share these Alabama facts with friends and family. 
1. The capital city of Alabama is ________.
a) Birmingham b) Montgomery c) Mobile d) Huntsville

2. Which of these best describes Alabama's typical climate?
a) Hot summer, very cold winter
b) Cool and rainy year round
c) Low temperatures and snowy
d) Hot to mild temperatures year round

3. Politically, Alabama is considered a _______.
a) Red state b) Blue state c) Neither 

4. Explorers or settlers from which European country were believed to be the first from their continent to reach what is now present-day Alabama? 
a) France b) Britain c) Spain d) Portugal 

5. Geographically, Alabama is located in which region of United States?
a) West b) Midwest c) Northeast d) South

6. What is Alabama's official state bird?
a) Mockingbird b) Brown thrasher c) Brown pelican d) Yellowhammer

7. During the Civil War, Alabama was on the side of ________.
a) The Union b) The Confederacy c) Neither (stayed neutral)

8. What system is used by Alabama to calculate state income tax?
a) Progressive tax (brackets)
b) Flat tax (one rate)
c) No income tax

9. Which U.S. time zone is Alabama in?
a) Pacific b) Mountain c) Central d) Eastern

10. The University of Alabama is well-known for its excellence in collegiate sports. The school is a member of which athletic conference?
a) Big East b) ACC c) Big 12 d) SEC

11. Which of the following nicknames is NOT one commonly associated with Alabama?
a) Southern State b) Heart of Dixie c) Yellowhammer State d) Cotton State

12. True or False. Alabama's Port of Mobile is located in the Gulf of Mexico.

Answer Key:
1)b 2)d 3)a 4)c 5)d 6)d 7)b 8)a 9)c 10)d 11)a 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

About the site