Translate

Trivia - April Fools' Day

This April Fools' Day trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share these April Fools facts with friends and family.
1. How does one celebrate April Fools' Day? 
a) Share fun jokes with friends 
b) Instigate riots 
c) Participate in carnivals and parades 
d) Play pranks on others

2. What animal/object is most associated with April Fools' Day? 
a) Wild horse b) Fancy mask c) Bunny d) Egg basket e) Fish

3. Which of these is another name for April Fools' Day? 
a) Jokers' Day b) Pranks' Day c) All Fools' Day d) None of these

4. In 1857, several people were tricked into going to this London landmark on April 1st to see the washing of lions. No such event took place.  
a) Big Ben b) Tower of London c) Buckingham Palace d) Westminster Abbey

5. Search engine giant Google is notorious for its April Fools' Day hoaxes. Which of these was one of them? 
a) Google homepage becomes permanently black
b) Announcement of Pigeon Rank 
c) Google Map shows life forms on the moon 

6. On April 1, 1946, a powerful tsunami killed scores of unsuspecting people (who thought the warning was an April Fools hoax) on this pacific island. 
a) Hawaii b) Guam c) American Samoa d) New Guinea e) Fiji

7. The Iranians have their own version of April Fools' Day. This Persian holiday is called 
a) Sizdah Be-dar b) Sepandarmazgan c) Mehregan

8. In a 1980 April Fools' Day hoax, the BBC reported that the iconic Big Ben will undergo a drastic transformation. What was the transformation? 
a) Becoming a Swiss watch b) Double the size of the clock c) Go digital

9. On April Fools' Day in 2009, travel site Expedia offered exclusive flights to this highly desired space destination. 
a) The International Space Station b) The Moon c) Pluto d) Mars

10. One of the most famous April Fools' Day pranks in Holland was the news report of the collapse of which world monument? 
a) The Tower of Pisa b) The Statue of Liberty c) The Eiffel Tower d) Pyramid of Giza

11. In 1996, restaurant chain Taco Bell announced that it had purchased (on April Fools' Day) which national treasure in an effort to help reduce government debts?
a) The Lincoln Memorial b) Liberty Bell c) The White House d) Yellowstone National Park

12. True or False. In Australia, April Fools' Day pranks and jokes should not last past noon.

Answer Key: 
1)d 2)e 3)c 4)b 5)b 6)a 7)a 8)c 9)d 10)a 11)b 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct 
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

About the site