Translate

Trivia - Presidents' Day

This Presidents' Day trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Celebrate the people who made this country what it is today. 
1. Presidents' Day is also known as ________.
a) Lincoln’s Birthday b) Washington’s Birthday c) Constitution Day d) No other name

2. Who was the first president of the United States?
a) Abraham Lincoln b) John Adams c) Franklin Roosevelt d) Thomas Jefferson e) George Washington

3. In what month is Presidents' Day celebrated?
a) January b) February c) March d) July e) November

4. Who was the longest-serving U.S. president in history?
a) Theodore Roosevelt b) Franklin Roosevelt c) Abraham Lincoln d) Ronald Reagan

5. The presiding president and his family live in ________.
a) The White House b) Camp David c) The Pentagon d) The Capitol 

6. Which U.S. president signed into law the Civil Rights Act of 1964?
a) John F. Kennedy b) Lyndon B. Johnson c) Richard Nixon d) Gerald Ford 

7. Presidents' Day has been transformed into a commercial holiday by businesses. Which one has benefited the most?
a) Furniture sellers b) Booksellers c) Car dealerships d) Home improvement 

8. Which U.S. president was the chief author of the Declaration of Independence?
a) James Madison b) John Adams c) George Washington d) Thomas Jefferson 

9. What animal is prominently featured on the U.S. presidential seal?
a) A bear b) A hawk c) A bald eagle d) A dragon 

10. Which two U.S. presidents were the only ones in history to have been impeached by the House of Representatives?
a) Nixon, Clinton  b) Bush Jr., Clinton c) A. Jackson, Clinton d) Hoover, Clinton 

11. President John F. Kennedy was assassinated in which year?
a) 1960 b) 1961 c) 1962 d) 1963 e) 1964

12. True or False. Abraham Lincoln was the U.S. president (north) during the American Civil War.

Answer Key:
1)b 2)e 3)b 4)b 5)a 6)b 7)c 8)d 9)c 10)c 11)d 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct

About the site