Translate

Trivia - Mardi Gras

Test your knowledge of Mardi Gras (facts) with this fun but challenging Mardi Gras trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz.
1. Mardi Gras Day is also known as 
a) Ash Wednesday b) Carnival Tuesday c) Fat Tuesday d) First Day of Lent 

2. Mardi Gras is typically celebrated by
a) Catholics b) Protestants c) Muslims d) Buddhists e) Everyone

3. When does the Mardi Gras season officially start?
a) After Ash Wednesday b) After the Epiphany c) After Christmas d) After Easter 

4. Which American city is most famous for its Mardi Gras carnivals and parades?
a) Mobile, Alabama 
b) Boston, Massachusetts 
c) Chicago, Illinois 
d) New York City 
e) New Orleans, Louisiana

5. Which of the following accessories is an absolute must for Mardi Gras?
a) Tiara b) Glove c) Joker’s hat d) Medallion e) Masquerade mask

6. Who first brought the tradition of Mardi Gras celebrations to the United States?  
a) The British b) The French c) The Dutch d) The Spanish 

7. Which Brazilian city is most famous for its elaborate carnivals and parades during Mardi Gras?
a) Sao Paulo b) Ouro Preto c) Rio de Janeiro d) Recife 

8. The popular Mardi Gras icon Fleur de Lis depicts
a) A spearhead b) A sword c) A lily flower d) A King’s crown e) A Joker’s face

9. The traditional food of Mardi Gras is 
a) Pizza b) Hamburger c) Fried steak d) Cherry cream e) Pancake

10. The end of the Mardi Gras season signals the beginning of Lent. What is Lent?
a) A Pre-Christmas period b) A Pre-Easter period c) The start of Spring 

11. Mardi Gras Day usually takes place during the month of  
a) February b) March c) April d) May e) a or b

12. True or False. The Anglican version of Mardi Gras Day is called Shrove Tuesday (due to the excessive consumption of food). 

Answer Key:
1)c 2)a 3)b 4)e 5)e 6)b 7)c 8)c 9)e 10)b 11)a 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice – less than 4 correct

About the site