Translate

Trivia - Super Bowl

This Super Bowl trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with other football fans.
1. The Super Bowl is typically held on a _______.
a) Monday b) Tuesday c) Thursday d) Sunday 

2. Which NFL team has won the most Super Bowl titles?
a) Dallas Cowboys b) Pittsburgh Steelers c) New England Patriots d) San Francisco 49ers

3. This San Francisco 49ers player won three Super Bowl MVP awards.
a) Steve Young b) Jerry Rice c) John Brodie d) Joe Montana e) Dwight Clark

4. The Vince Lombardi Trophy (awarded to the winner of the Super Bowl) is made of what material?
a) Gold b) Silver c) Bronze d) Steel e) Diamond

5. According to Nielsen Research, which year was the most watched Super Bowl?
a) 1978 b) 1983 c) 1996 d) 2011 e) 2015

6. NBC, CBS and Fox currently share the rotated rights to televise the Super Bowl. Which one has aired the least number of Super Bowl games since 1967?
a) NBC b) CBS c) Fox 

7. The winning head coach of the first Super Bowl is ________.
a) Vince Lombardi b) Don Shula c) Chuck Noll d) Weeb Ewbank 

8. Which animal has starred in most of Budweiser’s Super Bowl ads and commercials?
a) Clydesdale b) Frog c) Lizard d) Bald eagle 

9. As of 2017, which metro/city has hosted the most Super Bowl games?
a) Greater Los Angeles b) South Florida c) New Orleans d) A tie between B & C

10. Which of the following quarterbacks has suffered the most Super Bowl losses?
a) Fran Tarkenton b) John Elway c) Jim Kelly d) Tom Brady 

11. Who holds the record for the most touchdown passes in one Super Bowl?
a) Joe Montana b) Steve Young c) Troy Aikman d) Terry Bradshaw 

12. True or False. The Super Bowl is the world’s most watched sporting event. 

Answer Key:
1)d 2)b 3)d 4)b 5)e 6)c 7)a 8)a 9)d 10)c 11)b 12)F

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4

About the site