Trivia - England

Test your knowledge of English culture with this interesting England trivia quiz. There are a total of 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. What is England’s current form of government? 
a) Dictatorship b) Direct democracy c) Constitutional monarchy d) Republic 

2. When England is combined with Scotland, Wales and Northern Ireland, the composite is known as __________.
a) The British Empire b) Britannia c) The Commonwealth d) United Kingdom 

3. What is the name of the famed clock tower, situated at the heart of England’s capital city?  
a) The Eiffel b) Leaning Tower of Pisa c) Tower Of London d) Rapunzel Confinement e) Big Ben

4. The most followed religion in England is ________.
a) Christianity b) Hinduism c) Islam d) Judaism 

5. Who is the titular head of the Church of England, the country’s foremost religious organization?
a) The Pope b) Archbishop of Canterbury c) The Queen (or King) d) Prime Minister of England 

6. What is the most popular sport in England?
a) European football or soccer b) Golf c) Tennis d) Cricket e) Boxing

7. England is known for its literary prowess. Which of these famous writers is widely regarded as the greatest English writer of all time?
a) Charles Dickens b) Alexander Pope c) Jane Austen d) C. S. Lewis e) William Shakespeare

8. Which of these artists was NOT an original member of the famed English band, the Beatles?
a) John Lennon b) Paul McCartney c) Stuart Sutcliffe d) Paul Harrison e) Ringo Starr

9. This famous comic actor from England was nicknamed The Little Tramp.
a) Eric Idle b) Bernard Bresslaw c) Nick Frost d) Kenneth Williams e) Charlie Chaplin 

10. The largest TV broadcaster in England is _______.
a) ITV b) BBC c) Sky TV  

11. Which beverage or drink is most associated with England and its history?
a) Soda b) Wine c) Sparkling water d) Coffee e) Tea

12. True or False. The principal or presiding officer at an English school is called headmaster or headmistress. 

Answer Key:
1)c 2)d 3)e 4)a 5)c 6)a 7)e 8)e 9)e 10)b 11)e 12)T

Classifications 
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4