Trivia - Thanksgiving

This Thanksgiving trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends.  
1. What is the main purpose of Thanksgiving? (Best Answer)
a) To mark the fall harvest 
b) To allow for family reunion 
c) To celebrate and give thanks for a year of blessings
d) To give people a well-deserved break from school and work

2. Thanksgiving Day is sometimes known as ________.
a) Harvest Festival b) Pilgrims Day c) Pumpkin Day d) Turkey Day 

3. When is Thanksgiving celebrated?
a) November 25 
b) December 25 
c) The last Thursday of November 
d) The fourth Thursday of November 

4. Thanksgiving was originally a day of giving thanks to which person(s)?
a) Parents b) Friends c) Teachers d) Employers e) God

5. In which year did Thanksgiving officially become a national holiday?
a) 1789 b) 1818 c) 1863 d) 1878 e) 1908

6. Which of the following holiday dishes is most associated with a typical Thanksgiving dinner?
a) Stuffed turkey b) Mashed potatoes c) Sweet corn d) Fruitcake e) Pumpkin pie

7. How is Thanksgiving celebrated?
a) Enjoying a Thanksgiving dinner 
b) Watching holiday TV programming 
c) Decorating one’s home with Thanksgiving themes 
d) All of the above

8. The Macy’s Thanksgiving Parade is a fixture on Thanksgiving Day. The famed parade is held annually in which U.S. city?
a) New York City b) Washington D.C. c) Boston d) Dallas e) Pasadena

9. The first English settlers, known as the pilgrims, came to America on a ship called ________.  
a) The Pilgrims b) America the Beautiful c) The Mayflower d) An unnamed ship

10. Which of these countries also celebrates Thanksgiving Day but in a different month?
a) England b) Canada c) Australia d) Grenada e) France

11. Which American football team has played on every Thanksgiving Day since 1945?
a) Dallas Cowboys b) Detroit Lions c) Green Bay Packers d) San Francisco 49ers 

12. True or False. Thanksgiving Day is celebrated by most countries around the world. 

Answer Key:
1)c 2)d 3)d 4)e 5)c 6)a 7)d 8)a 9)c 10)b 11)b 12)F

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4