Trivia - Rugby

Test your knowledge of the game of rugby with this trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz.
1. After 92 years, rugby made its return to the Olympics in what year?
a) 2004 b) 2008 c) 2012 d) 2016

2. Outside the Olympics, the most important international rugby competition is ________.
a) Six Nations Championship b) The Tri Nations c) Rugby World Cup 

3. Rugby originated from which country?
a) England b) Australia c) New Zealand d) South Africa

4. How many players start in a rugby union team? 
a) 11 b) 15 c) 17 d) More than 17

5. Rugby shares similarities with which other sport(s)? Best Answer
a) Soccer b) Australian rules c) American football d) B and C 

6. What is rugby’s ultimate objective?
a) To kick the ball into the goal 
b) To hit the ball out of the park 
c) To carry the ball onto the opponent’s goal area and ground it

7. Rugby is competitively played by ________.
a) Men only b) Women only c) Both men and women (but no mixed gender)

8. Who is the governing body of rugby union?
a) The R&A b) AFL c) IOC d) WR

9. Which of these games was a variant of rugby? Best Answer
a) Rugby Sevens b) Rugby Tens c) Both A and B

10. The 2019 Rugby World Cup will be the first WC on Asian soil. Who will host this competition?
a) China b) South Korea c) Hong Kong d) Malaysia e) Japan

11. Which of the following teams has never won a Men’s Rugby World Cup title?
a) Australia b) France c) England d) New Zealand 

12. True or False. Rugby league football is the same as rugby union.

Answer Key:
1)d 2)c 3)a 4)b 5)d 6)c 7)c 8)d  9)c 10)e 11)b 12)F

Classifications
Master - 12 correct answers 
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice – less than 4 correct