Translate

Trivia - Black Friday

This Black Friday trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and let's go shopping!
1. When is Black Friday?
a) The Friday after Christmas b) The Friday after Thanksgiving c) The last Friday of the year

2. How did Black Friday (shopping) get its name?
a) It was named after a stock market crash 
b) It is one of the year’s heaviest traffic days 
c) It is one of the most profitable days for retailers 
d) B and C

3. On Black Friday, most stores generally open ________.
a) For 24 hours b) Same as usual c) Earlier than usual d) Later than usual e) Half day

4. What typically happens on Black Friday?
a) Stores offer free stuff 
b) Big concerts take place at shopping malls 
c) Big crime waves 
d) Stores offer big discounts & deals 

5. The origin of the term "Black Friday" could be loosely traced back to a newsletter published in ______.
a) 1961 b) 1966 c) 1971 d) 1985 e) Not known

6. Black Friday is believed to have originated from which major U.S. city?
a) Los Angeles b) New York City c) Philadelphia d) Dallas 

7. Other than the U.S., which country(s) also has a day dedicated wholly to shopping and consumption?
a) Canada b) United Kingdom c) Mexico d) Japan e) Both A and B

8. Franksgiving was a term used to mock the government’s attempt to commercialize Thanksgiving. It was named after which famous U.S. person?
a) Franklin Roosevelt b) Ben Franklin c) Frank Sinatra d) Frank Capra 

9. What was the preferred way to shop on Black Friday?
a) Go to stores b) Online c) Shop by mail

10. Is Black Friday a public holiday?
a) Yes, it is observed by all 50 states 
b) No, but many employers/states give the day off

11. The Monday after Thanksgiving is called (in shopping term) ________.
a) Black Monday b) Amazon Monday c) Shop Monday d) Cyber Monday 

12. True or False. The shopping rush on Black Friday has resulted in at least one death. 

Answer Key:
1)b 2)d 3)c 4)d 5)a 6)c 7)e 8)a 9)a 10)b 11)d 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4

About the site