Trivia - Anime

This anime trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with your otaku friends. 
1. "Anime" is a term used to describe an animation style unique to which country?
a) France b) China c) Japan d) United States

2. Which of these is NOT a common feature of an anime TV series or movie?
a) Characters with big eyes 
b) Slapstick humor
c) A serious/emotional storyline

3. The first anime series to enjoy notable success in America was ________.
a) Digimon b) Dragon Ball c) Sailor Moon d) Pokemon

4. Ghibli Studio's Hayao Miyazaki is arguably Japan's most famous animation director. Which of the following anime full-length films was directed by Miyazaki?
a) Lupin the Third: Castle of Cagliostro
b) Grave of the Fireflies
c) Whisper of the Heart
d) The Secret World of Arrietty

5. What is a popular social activity for overseas anime fans?
a) Join an online community b) Blogging c) Attend anime conventions d) All of these

6. Anime shows on Japanese television tend stay on the air for many years with hundreds of episodes. Which of the following is the longest running series?
a) Sazae-san b) Doraemon c) Pokemon d) One Piece

7. Created in 1997, this Cartoon Network's programming block featured kid-friendly Japanese anime series and American animated action shows. 
a) Adult Swim b) Miguzi c) DC Nation d) Toonami

8. The first anime series to air on the popular late-night programming block Adult Swim was ________.
a) Inuyasha b) Cowboy Bebops c) The Big O d) Lupin the 3rd e) Mobile Suit Gundam

9. Mecha (robot) anime is an important genre in Japanese animation. The most successful mecha series/franchise has been __________.
a) Gundam b) Code Geass c) Gurren Lagann 

10. Created by the legendary Osamu Tezuka, Astro Boy is an all-time iconic anime character. How would one describe this character?
a) An alien boy from outer space
b) A boy with magical flying powers
c) A robot boy with super abilities
d) None of the above

11. Dragon Ball is one of the most popular anime shows in history. What is the name of the show's main protagonist?
a) Piccolo b) Goku c) Freeza d) Shenlong 

12. True or False. Many anime works are adaptations of popular Japanese mangas. 

Answer Key: 
1)c 2)b 3)d 4)a 5)d 6)a 7)d 8)b 9)a 10)c 11)b 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4