Trivia - Sukkot

Test your knowledge of the Jewish celebration of Sukkot with this short but insightful trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz.
1. The Jewish holiday of Sukkot is also known as _________.
a) Jewish New Year b) Day of Atonement c) Feast of Tabernacles

2. When does Sukkot observance start in the Jewish month of Tishrei?
a) First day b) Tenth day c) Fifteenth day d) Twentieth day e) Last day

3. How many days does the holiday period of Sukkot last?
a) 1 b) 3 c) 5 d) 7 e) 10

4. During Sukkot, many Jews live and sleep in the Sukkah. What is a sukkah?
a) A large mansion b) A synagogue c) A religious recluse d) A temporary hut

5. Which of these plants or fruits is one of the Four Species associated with Sukkot (Talmudic) traditions?
a) Lulav (palm frond)
b) Hadass (myrtle leaf)
c) Aravah (willow branch)
d) Etrog (citron fruit)
e) All of the above

6. Which ancient figure is NOT one of the Seven Shepherds of Israel?
a) David b) Solomon c) Jacobs d) Abraham e) Isaac

7. Which Jewish holiday occurs right after Sukkot?
a) Lag BaOmer b) Shemini Atzeret c) Tu Bishvat d) Pesach Sheni

8. Who was believed to be the principal author of the Torah, the scripture that established the traditions and rituals of Sukkot?
a) Ishmael b) Levi c) Amram d) Laban e) Moses

9. What is the original purpose of Sukkot celebrations?
a) To reminisce the Israeli wandering in the desert
b) To commemorate a war victory
c) To mark the end of Israeli exile in Egypt

10. The final day of Sukkot is called ________.
a) Chol HaMoed b) Hakhel c) Hoshana Rabbah d) Shemini Atzeret e) There’s no specific name

11. The temple where Jews gather for Sukkot to worship and to give thanks to God is called a ________.
a) Mosque b) House of Worship c) Church d) Pagoda e) Synagogue

12. True or False. Sukkot (first day) is NOT a mandatory public holiday in Israel.

Answer Key:
1)c 2)c 3)d 4)d 5)e 6)b 7)b 8)e 9)a 10)c 11)e 12)F

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4