Trivia - Rosh Hashanah

This Rosh Hashanah trivia quiz has 12 multiple choice questions. Answers to the Rosh Hashanah trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with your Jewish friends.
1. Rosh Hashanah is also known as _______.
a) Tithe of animals b) Jerusalem Day c) The Sabbath d) The Jewish New Year

2. Rosh Hashanah is celebrated at the beginning of which month on the Hebrew calendar?
a) Nissan b) Sivan c) Tishrei d) Kislev e) Shvat

3. According to traditions, how do Jewish people observe Rosh Hashanah?
a) Fasting b) Resting c) Attending religious service d) Going to a parade e) B and C

4. Rosh Hashanah is associated with which world religion?
a) Judaism b) Christianity c) Islam d) Buddhism

5. What musical instrument is played by the Jews to mark Rosh Hashanah?
a) Oud b) Kanun c) Darbuka d) Shofar e) No particular instrument

6. Where do the majority of Jewish people live?
a) The United States b) Germany c) Israel d) Poland e) Russia

7. Rosh Hashanah is celebrated for how many days?
a)1 b) 2 c) 7 d) 10 e) 30

8. What is the practice of Tashlikh, a popular Rosh Hashanah tradition?
a) Recite religious poems near a water entity
b) Fast from dawn to dusk
c) Perform a traditional dance
d) Throw pebbles into a lake or river
e) A and D

9. The principal features of a Rosh Hashanah meal are _______.
a) Fish, bread b) Apple, honey c) Bread, honey d) Fish, apple

10. Instructions for most Jewish religious rituals come from which Judaic text(s)?
a) The Old Testament b) Torah c) Both A and B

11. In Judaism, an ordained minister or religious teacher is called ________.
a) A priest b) A monk c) A rabbi d) A cleric

12. True or False. Rosh Hashanah is one of two (strictly) High Holidays observed by Jews.

Answer Key:
1)d 2)c 3)e 4)a 5)d 6)c 7)b 8)e 9)b 10)b 11)c 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4