Trivia - Badminton

Test your knowledge of badminton with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. The ball/object used in badminton is called a __________. (Best Answer)
a) Badminton ball b) Light flyer c) Shuttlecock d) Birdie e) Either c or d

2. The game of badminton originated from which country?
a) England b) Denmark c) China d) India e) France

3. An official badminton game is best of three sets. Each set is played to at least _____.
a) 11 pts b) 15 pts c) 21 pts d) 7 pts 

4. The world’s oldest badminton competition is ________.
a) The World Championships 
b) The All-England Open Championships 
c) The Summer Olympics 
d) Thomas Cup

5. Which international organization is the governing body of competitive badminton?
a) Racquet Sports Union 
b) International Badminton Association 
c) Badminton World Federation

6. What is widely accepted as the most powerful shot in badminton?
a) The serve b) The drive c) The clear d) The smash e) All strokes are equal

7. Which year did badminton become an official Olympic sport?
a) 1972 b) 1982 c) 1988 d) 1992 e) 1996 

8. Up to now, which country has won the most badminton gold medals at the world championships?
a) Indonesia b) China c) Denmark d) Great Britain e) Japan

9. In badminton, a legal serve must NOT _________.
a) Make contact above the waist 
b) Land on the receiver’s side 
c) Travel over the net 

10. Which of these sports is a variant of badminton?
a) Real tennis b) Racquetball c) Speed badminton d) Squash 

11. Badminton is universally recognized as the world’s fastest racquet sport. The official record for the fastest smash is approximately _____.
a) 253 mph b) 233 mph c) 216 mph d) 206 mph 

12. True or False. The United States have never won a badminton gold medal at either worlds or the Olympics. 

Answer Key:
1)e  2)d  3)c  4)b  5)c  6)d  7)d  8)b  9)a  10)c  11)a 12)F

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4