Trivia - All Saints Day

Test your knowledge of All Saints Day with this fun but insightful trivia quiz. There are a total of 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. All Saints Day is observed by which of these Christian churches?
a) Roman Catholic b) Eastern Orthodox c) Anglican d) Methodist e) All of the above

2. In most Catholic countries, All Saints Day is celebrated on the first day of which month?
a) October b) November c) December d) January 

3. What is the chief meaning of All Saints Day? (Best Answer)
a) To commemorate the dead 
b) To celebrate the living 
c) To honor Christian saints 
d) To promote a pious lifestyle 
e) Both C and D

4. Most of the early Christian saints are remembered for their _________.
a) Writings b) Oratory c) Leadership d) Martyrdom e) None of the above

5. Who wrote the famous hymn "For All the Saints", written specifically for All Saints Day?
a) Francis of Assisi b) William Walsham How c) Samuel Longfellow d) Sir Edward Denny 

6. What is the most popular of All Saints Day activities?
a) Attend church services 
b) Visit and decorate the graves of loved ones 
c) Tell stories of various saints 

7. Who was the first Pope of the Roman Catholic Church?
a) St. Peter b) St. Paul c) St. John d) St. Clement e) St. Pius

8. According to Christian history, All Saints Day was first celebrated in which century?
a) The 6th century b) 7th c) 8th d) 9th e) Not known

9. All Saints Day is designated by the Roman Catholic Church as ________.
a) A day of fasting b) A Holy Day of Importance c) A Holy Day of Obligation d) A day of commemoration

10. All Saints Day is followed immediately by which special Christian occasion.
a) Clean Monday b) All Souls Day c) Shrove Tuesday d) None of these

11. All Saints Day is a public holiday in many countries. Which of the following countries does NOT observe this day as a national holiday?
a) France b) Haiti c) Chile d) The Philippines e) United States

12. True or False. The New Orleans Saints (an American football team) was named after a song that celebrates All Saints Day. 

Answer Key:
1)e 2)b 3)e 4)d 5)b 6)a 7)a 8)b 9)c 10)b 11)e 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice – less than 4 correct