Trivia - September 11

Test your knowledge of the September 11th attacks with this trivia quiz. There are a total of 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. What was the name of the high-rise building demolished in the September 11 attacks?
a) Empire State Building 
b) Sears Tower 
c) Trump Tower 
d) World Trade Center 
e) Bank of America Tower

2. How many hijacked planes in total were involved in the 9/11 attacks?
a) 2 b) 3 c) 4 d) 5 e) Unknown

3. According to statistics, the number of September 11 deaths is close to  ______.
a) 1000 b) 1500 c) 2000 d) 2500 e) 3000

4. Which terrorist organization is believed to be responsible for the 9/11 attacks?
a) Taliban 
b) ISIS 
c) Al-Qaeda 
d) None of the above

5. Which government building(s) was attacked on September 11, 2001? 
a) The Capitol 
b) Pentagon 
c) Library of Congress 
d) Federal Reserve Bank 
e) All of the above

6. Who was the U.S. president at the time of the 9/11 attacks?
a) Bill Clinton 
b) George W. Bush 
c) Barack Obama 
d) Ronald Reagan 
e) Jimmy Carter

7. The September 11th attacks led to the subsequent U.S. invasion of which country? 
a) Pakistan 
b) Iraq 
c) Iran 
d) Syria 
e) Afghanistan

8. How many terrorists/hijackers were involved in the September 11th attacks?
a) 15 b) 16 c) 17 d) 18 e) 19

9. What is the name of the only hijacked plane that did not successfully attack a target?
a) American 11 
b) United 175 
c) American 77 
d) United 93 

10. Who was the mayor of New York City on the day of the September 11th attacks?
a) Edward Koch 
b) David Dinkins 
c) Rudy Giuliani 
d) Michael Bloomberg 

11. Where is the Pentagon, one of the attacked sites on September 11, located?
a) Arlington, Virginia 
b) NY City 
c) Washington D.C. 
d) Shanksville, Pennsylvania 
e) Baltimore, Maryland

12. True or False. Osama Bin Laden was the leader of Al-Qaeda, the terrorist group behind the 9/11 attacks. 

Answer Key:
1)d  2)c  3)e  4)c 5)b  6)b 7)e  8)e  9)d 10)c 11)a 12)T

Classifications 
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – less than 4 correct