Trivia - Oktoberfest

This Oktoberfest trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and have drink or two (if you're at drinking age).
1. What is Oktoberfest?
a) A national holiday
b) A major sporting event
c) A singing contest
d) A traditional autumn festival
e) The name of a horror movie

2. The most popular Oktoberfest activity is ________.
a) Singing b) Dancing c) Drinking d) Merrymaking

3. What beverage is associated with Oktoberfest?
a) Wine b) Beer c) Soda d) Fruit juice

4. Oktoberfest is celebrated primarily in which European country?
a) Russia b) Ireland c) France d) Australia e) Germany

5. How many times Oktoberfest (in the original country) has been cancelled due to war or other reasons?
a) 4 b) 14 c) 24 d) 34 e) Never

6. The first Oktoberfest was in the year _______.
a) 1710 b) 1810 c) 1910 d) 1990 e) Not known

7. Celebrations for Oktoberfest usually last for how many days?
a) 1 b) 7 c) 10 d) 16 e) 20

8. Oktoberfest is originated from which local culture?
a) Bavarian b) Saxonian c) Wartberg d) Bremen

9. People celebrate Oktoberfest by wearing hats that contain hair from which of these animals?
a) Horse b) Sheep c) Donkey d) Goat e) Bear

10. The world’s largest Oktoberfest fair is held at which city?
a) Berlin b) Kitchener-Waterloo c) Cincinnati d) Mexico City e) Munich

11. The term "Oktober" is translated to English as ________.
a) October b) Binge c) Autumn d) Harvest

12. True or False. The closing day of Oktoberfest coincides with German Unity Day (Oct. 3).

Answer Key:
1)d  2)c  3)b  4)e 5)c  6)b 7)d  8)a  9)d 10)e 11)a 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4