Trivia - Autumn

Test your knowledge of the autumn season with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz.
1. Which image of Nature is most associated with autumn? 
a) Blooming flowers b) Snow c) Foliage d) Intermittent showers

2. In North America, autumn is more commonly known as ________. 
a) Fall b) Football season c) No other name

3. The weather in autumn can best be described as ________. 
a) Snowy and freezing b) Hot and dry c) Cool and breezy 

4. What do we call the first day of autumn? 
a) Autumnal equinox b) Autumnal solstice c) Either A or B

5. In United States, the beginning of autumn coincides with which seasonal event?
a) Start of football season b) Back to school c) Start of vacation season d) Christmas e) Both A and B

6. The famous poem, Ode to Autumn, was written by which famous poet? 
a) William Shakespeare b) Robert Frost c) Lord Byron d) John Keats

7. Which temperate season immediately follows autumn? 
a) Spring b) Summer c) Winter

8. Autumn is known for its harvest festivals. In China, the festival is called ________. 
a) Thanksgiving b) Moon Festival c) Makar Sankranti d) Sukkot

9. Which of these fruits is generally associated with autumn (at least in North America)? 
a) Watermelon b) Pumpkin c) Orange d) Mango

10. Poetry about autumn generally has a ________ tone. 
a) Hopeful b) Happy c) Indifferent d) Despondent e) Morbid

11. Foliage is the most famous image of autumn. This scenery can be prominently found in which part of the United States? 
a) Great Lakes b) Great Plains c) New England d) Tri-Cities e) Florida Panhandle

12. True or False. The term "equinox" refers to the occasion when day and night are roughly equal in length.

Answer Key: 
1)c 2)a 3)c 4)a 5)e 6)d 7)c 8)b 9)b 10)d 11)c 12)T

Classifications: 
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct 
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - less than 4 correct