Trivia - Fourth of July

This Fourth of July trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends and family.
1. Which American holiday is celebrated on the Fourth of July?
a) Independence Day b) Presidents Day c) Memorial Day d) Flag Day 

2. Why do Americans celebrate the Fourth of July? (Best Answer)
a) To mark the creation of the national flag 
b) To honor fallen soldiers from the two world wars
c) To mark the final victory in the Revolutionary War
d) To commemorate the U.S. Declaration of Independence from Britain

3. When did the Fourth of July officially become a national holiday in the U.S.?
a) 1776 b) 1777 c) 1778 d) 1779 e) 1870

4. What is July 4th’s most popular activity? (Best Answer)
a) Viewing of fireworks 
b) Picnic and barbecue 
c) Displaying of the American flag 
d) Going to ballparks

5. Nathan’s Famous is the organizer of the famous Fourth of July eating competition. Which fast-food cuisine is consumed in the contest?
a) Pizza b) Hamburger c) Fried chicken d) Hot dog

6. Which professional sport is most associated with the Fourth of July celebrations?
a) Football b) Basketball c) Baseball d) NASCAR 

7. The Fourth of July did not become a paid holiday for federal employees until ________.
a) 1777 b) 1870 c) 1938 d) 1952

8. Which of these songs is NOT a patriotic song typically played on the July 4th holiday?
a) God Bless America 
b) Blowin' in the Wind 
c) America the Beautiful 
d) The Star-Spangled Banner 

9. Who was the principal writer of the Declaration of Independence, the inspiration behind the July 4th holiday?
a) George Washington b) Thomas Jefferson c) James Madison d) Abraham Lincoln

10. If the Fourth of July falls on a Saturday, federal workers will receive their paid holiday on ________.
a) The Friday prior b) The next Monday c) No off day 

11. In observance of the Fourth of July, a grand patriotic concert is held each year on the Capitol lawn in Washington DC. What is the name of this concert?
a) Freedom Concert 
b) Congressional Concert 
c) Capitol Fourth 
d) Great American Concert

12. True or False. The annual Macy’s Fourth of July fireworks display has been broadcast live by NBC since 1950.

Answer Key:
1)a 2)d 3)e 4)a 5)d 6)c 7)c 8)b 9)b 10)a 11)c 12)False

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answerds
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4