Trivia - Soccer

Test your knowledge of the game of soccer (football) with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz.
1. With the exception of the goalie, a soccer player is not allowed to make contact with the ball using which part of his or her body?
a) Head b) Arm/Hand c) Knee/Foot d) Chest

2. What is the immediate penalty for getting a red card (or two yellow cards in a game)?
a) Player is removed from the field with no replacement
b) An automatic penalty kick is awarded
c) Both

3. The starting lineup for a soccer team is consisted of how many players?
a) 5 b) 11 c) 15 d) Varies 

4. When did soccer make its official Olympic debut?
a) 1896 b) 1900 c) 1928 d) 1932

5. Which of these countries has never won an Olympic soccer gold medal in men’s or women’s competition?
a) Poland b) Norway c) Hungary d) Netherlands

6. The first winner of the FIFA World Cup is _______.
a) Brazil b) Germany c) England d) Argentina e) Uruguay

7. Which of these famous soccer players is the all-time top scorer in the World Cup?
a) Gerd Müller b) Ronaldo (Brazil) c) Miroslav Klose d) Diego Maradona e) Pele

8. Who won the inaugural Women’s World Cup in 1991?
a) China b) United States c) Germany d) Japan

9. The second most important soccer competition after the World Cup is ______.
a) European Football Championship/Euro 
b) Champions League 
c) Confederation Cup

10. Which of these governing bodies oversees the European Football Championship?
a) FIFA b) UEFA c) IOC d) Both A and B

11. The Champions League is a competition between ______.
a) National teams b) Professional clubs c) Schools d) All

12. True or False. No soccer club has won more English Premier League titles than Manchester United.

Answer Key:
1)b 2)a 3)b 4)b 5)d 6)e 7)c 8)b 9)a 10)b 11)b 12)T

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct answers
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4 correct