Translate

Trivia - Italy

Test your knowledge of Italy with this fun but challenging trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. Which of the following is NOT one of Italy’s traditional dishes? 
a) Macaroni b) Spaghetti c) Croissant d) Pizza 

2. The capital city of Italy is ________.
a) Palermo b) Naples c) Catania d) Turin e) Rome

3. Which of these world wonders is located in Italy?   
a) Eiffel Tower b) Leaning Tower of Pisa c) Great Pyramid 

4. Italy is known for its great fashion designers. Which Italian city is a top hub in the fashion world?
a) Venice b) Milan c) Florence

5. Who was the author of the great Italian painting, the Mona Lisa?
a) Raphael b) Michelangelo c) Donatello d) Leonardo da Vinci 

6. How many times has an Italian city hosted the Summer Olympic Games?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) None

7. Which music genre originated from Italy/Ancient Rome?
a) Opera b) Rock c) Waltz d) Folk music e) Jazz

8. What are the three colors of the Italian flag?
a) Red, White & Blue 
b) Blue, White & Red 
c) Green, White & Red 
d) Black, Red & Yellow 

9. The main religion or religious denomination in Italy is ________.
a) Protestantism b) Roman Catholicism c) Islam d) Buddhism e) Judaism

10. Who was the fascist dictator that ruled Italy during World War II?
a) Francisco Franco b) Adolf Hitler c) Benito Mussolini d) Joseph Stalin

11. What form of government does Italy have?
a) Constitutional monarchy b) Parliamentary c) Dictatorship 

12. True or False. Vatican City, which is located inside Rome, is a city-state independent of Italy.

Answer Key:
1)c 2)e 3)b 4)b 5)d 6)a 7)a 8)c 9)b 10)c 11)b 12)T

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct answers
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – Less than 4 correct

About the site