Trivia - Baseball

Test your knowledge of baseball with this entertaining baseball trivia quiz. There are a total of 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. The game of baseball is the national pastime of __________.
a) Great Britain b) New Zealand c) Japan d) The United States 

2. In baseball, which position is considered the anchor of a team’s defense (pitching & fielding)?
a) Catcher b) Pitcher c) Infielder d) Outfielder

3. Which of these baseball players currently holds the record for the most career professional home runs (worldwide)?
a) Babe Ruth b) Barry Bonds c) Mark McGwire d) Alex Rodriguez e) Sadaharu Oh

4. The biggest and most established professional baseball league in the world is ________.
a) Major League Baseball b) Nippon Professional Baseball c) Dominican Winter Baseball League

5. A baseball game is comprised of how many innings? (Best Answer)
a) 9 b) 10 c) At least 9 d) At most 9 e) Until mercy rule kicks in

6. Which iconic American team has won the most World Series titles (MLB)?
a) Boston Red Sox b) Chicago Cubs c) L.A. Dodgers d) N.Y. Yankees 

7. What is the name of the international baseball event (held every 4 years) that features national teams from around the world?
a) The World Series 
b) World Baseball Championships 
c) World Baseball Classic 
d) Baseball World Cup 

8. Which of these sports was derived from baseball? (Best Answer)
a) Cricket b) Rounders c) Softball d) T-Ball e) Either c or d

9. What is widely accepted as the most exciting offensive play in baseball?
a) A steal b) An infield single c) A triple d) A homerun 

10. Baseball generally does not have a presence in which of these countries?
a) Italy b) Taiwan c) South Korea d) China e) Vietnam

11. Which of these baseball pitchers won the most Cy Young awards?
a) Randy Johnson b) Roger Clemens c) Greg Maddux d) Sandy Koufax e) Tom Glavine

12. True or False. As of 2016, baseball is an Olympic sport.

Answer key:
1)d  2)b  3)e  4)a  5)c  6)d  7)c  8)e  9)d  10)e  11)b 12)F

Classifications
Master – 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct
Intermediate – 7 to 9 correct
Beginner – 4 to 6 correct
Novice – less than 4