Translate

Trivia - French Culture

Test your knowledge of French culture with this fun but challenging trivia quiz. There are a total of 12 multiple-choice questions. Answers to the questions can be found at the end of the quiz. 

1. The capital of France is Paris. This city is best known for being the home to which architectural wonder?
a) Empire State Building b) Golden Gate Bridge c) Leaning Tower of Pisa d) The Eiffel Tower 

2. The French Open is one of four grand slam tournaments on the professional tennis calendar. This annual event usually commences during which month of the year?
a) April b) May c) June d) July 

3. The most popular religion or religious denomination in France is ________.
a) Protestant b) Roman Catholic c) Islam d) Judaism 

4. The French are famous for their expert production of this kind of beverage. 
a) Beer b) Wine c) Soda d) Milk e) Grape juice

5. What is the most popular sport in France?
a) Soccer b) Tennis c) Cycling d) Fencing 

6. Who was Napoleon Bonaparte?
a) A revolutionary b) A French president c) An emperor

7. Which of these countries does NOT have French as its official language (or one of the official languages)?
a) Canada b) Lebanon c) Belgium d) Haiti 

8. France is renowned for its massive depository of art museums. The country’s largest and most famous museum is ________.
a) Musee Rodin b) The Louvre c) Musee d'Orsay d) Centre Georges Pompidou 

9. The literary rate in France can generally be characterized as
a) Near 100% b) Very High c) High d) Low 

10. What is the national flower of France?
a) Iris (or fleur de lis) b) Pink Rose c) Orchid d) Waterlily 

11. Which French scientist was the first person to earn two Nobel Prizes in science?
a) Louis Pasteur b) Georges Charpak c) Henri Becquerel d) Marie Curie 

12. True or False. France provides universal health care for its citizens.  

Answer Key:
1)d 2)b 3)b 4)b 5)a 6)c 7)b 8)b 9)a 10)a 11)d 12)T

Classifications 
Master - 12 correct answers
Expert – 10 to 11 correct
Intermediate – 7 to 9 
Beginner - 4 to 6
Novice – less than 4

About the site