Trivia - Champions League

Test your knowledge of Champions League history with this fun trivia quiz. There are 12 multiple-choice questions. Answers can be found at the end of the quiz. 
1. The Champions League competition is organized by which soccer/football governing body?
a) FIFA b) UEFA c) AFC d) The Football Association (FA)

2. The Champions League is formerly known as ________.
a) The European Cup
b) The World Club Championship
c) The Cup of Europe

3. Which European football club has won the most Champions League titles?
a) Manchester United b) Barcelona c) AC Milan d) Inter Milan e) Real Madrid

4. The group stage of the Champions League is consisted of how many football clubs?
a) 16 b) 32 c) 64 d) Less than 32 e) More than 32

5. How does a European football club earn an automatic bid to the Champions League group stage? 
a) Being the defending champion 
b) Win its domestic league title (top leagues only)
c) Win its domestic league cup 
d) A or B

6. Teams from which domestic league have won the most Champions League titles?
a) English Premier League (EPL) b) Serie A c) Bundesliga d) La Ligue 1 e) La Liga

7. The all-time top scorer in the Champions League (including qualifying) _________.
a) Raul Gonzalez b) Thierry Henry c) Andriy Shevchenko d) Lionel Messi e) Cristiano Ronaldo

8. Which of these football greats has NEVER scored 4 goals in a Champions League game?
a) Lionel Messi b) Zinedine Zidane c) Marco van Basten d) Ruud van Nistelrooy 

9. The winner of the Champions League cup is qualified to play in the UEFA Super Cup and ________.
a) Europa League b) Euro Cup c) FIFA Club World Cup d) None 

10. Which Champions League final holds the record as the most attended final?
a) 1999 b) 2015 c) 1960 d) 2011 

11. In the United States, the official broadcaster of the Champions League is ______.
a) ESPN b) GOAL TV c) FOX d) There is no broadcaster 

12. True or False. AC Milan was the last team to successfully defend its Champions League title. 

Answer key:
1)b 2)a 3)e 4)b 5)d 6)e 7)e 8)b 9)c 10)b 11)c 12)True

Classifications
Master - 12 correct answers
Expert - 10 to 11 correct
Intermediate - 7 to 9 correct
Beginner - 4 to 6 correct
Novice - Less than 4